El Sutra del Cor en català

De la contraportada

“El Sutra del Cor de la Saviesa Suprema és l’essència, el “cor” de l’ensenyament del Buddha. És la comprensió justa a partir de la buidor -l’existència sense substància- de les Quatre Nobles Veritats, predicades pel Buddha històric. La “Saviesa” no és pas un coneixement intel·lectual, sinó el que emergeix de la gran asseguda, l’asseguda silenciosa, Zazen.

Automàticament, inconscientment i naturalment impregna tota la nostra vida quotidiana. Per això se l’anomena “Suprema”, la que ens fa creuar l’ample riu de l’existència fins a l’altre riba del Despertar. Zazen, l’experiència del Buddha sota l’arbre del Despertar és precisament l’actualització del seu ensenyament. Aquest Zazen és el que Mestre Taisen Deshimaru (1914-1982),, el Primer Patriarca Zen d’Occident, va transmetre durant quinze anys al seus deixebles.

Ramon Taizen Costa, el traductor del Sûtra i l’autor de l’assaig, és monjo zen, deixeble de Mestre Taisen Deshimaru, i actualment es fa càrrec de les activitats de l’ermita zen, Ten Ryu Ji, Temple del Drac del Cel, a les Garrigues”

 

Autor: Ramon Taizen Costa i Oró / Títol: El Sûtra del Cor de la Saviesa Suprema / Col·lecció: Biblioteca Serra d’Or / Editorial: Publicacions de l’Abadia de Montserrat / Barcelona, 2009

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *