Shikantaza

El terme Shikantaza prové del japonès: 只管打坐, i significa: simplement assegut. Quan ens trobem al dojo per fer Zazen, no pretenem cap altre cosa que no sigui estar, simplement asseguts. A tal respecte, el mestre Wanshi Sogaku diu en el seu Zazen-shin:

La pràctica de la veritable realitat consisteix únicament en romandre asseguts, serenament, en una silenciosa observació interior. Si assoliu aquest estat, ja no sereu commoguts per les circumstàncies exteriors. Aquest esperit tant buit i tant obert, us il·luminarà de forma subtil i correcta. I així, curulls del vostre espai interior, romandreu satisfets i no os perturbarà el desig de posseir quelcom. Deixeu enrera el vostre comportament habitual i realitzeu el si-mateix absent de tota emoció. Conserveu l’esperit íntegre i no depengueu dels demés, car aquest esperit de rectitut i independència trencarà amb totes les situacions causants de degeneració

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *