Events: Sesshin d’estiu i tardor

Sesshins d’estiu i tardor 

  • Agost 2, 3 i 4
  • Setembre 1, 2 i 3
  • Octubre 5, 6 i 7

Durant aquestes jornades de pràctica de zazen, s’estudiaran les regulacions monàstiques establertes per Dôgen Zenji (segle XIII) i la manera que s’apliquen en el Japó actual segons la pràctica establerta per Eko Hashimoto Roshi (1890-1965) al Temple Zuiô.  Eko Hashimato fou, segurament junt amb Kôdô Sawaki, el mestre zen més influent en el renaixement de la pràctica del zen al segle XX.

Les tres sesshin seran al mateix temps de formació en els aspectes més importants en la pràctica d’un temple. Això no exclou que puguin venir principiants. Zazen sempre serà el centre i fonament de la nostra pràctica:

Vestir el kesagyohatsu (practicar els bols), regles en l’espai del dojo, espai de pràctica, tenzo (cuina), actitud en el bany, sons en un temple, despertar i dormir, recitació de sûtra i gestos durant la cerimònia, servir els àpats i cerimònia de Shoso Manjuśri, cerimònia formal del té com es practica en un temple zen de tradició Sôtô.

Requisits: Arribada el dia abans, no més tard de les 18 h.

Cal portar: Zafu i zabuton o manta de color discret, vestimenta adient per fer zazen (colors foscos i que cobreixin les espatlles i les cames, kesa, rakusu pels ordenats), bol i cullera (ôryôki) amb un drapet de color trencat fosc de 40×40 cm per embolicar-los i un altre de blanc de 20×20 cm per aixugar-los. Vestimenta i sabates per samu (treball comunitari de cuina, neteja etc.) i una tovalloleta blanca per cobrir el cap. Llençols, coixinera o sac de dormir, llanterna de piles, protector de pell contra insectes (opcional; a la matinada i al vespre hi podria haver a l’exterior la mosca negra)

Lloc de pràctica: En el Mas de la Sucarrada a Bellaguarda de Les Garrigues. Us trobareu uns indicadors a la sortida del poble. És possible que es canviï el lloc: encara no és definitiu. Si fos el cas, sereu avisats amb prou antelació.

Organitza:

  • Ermita Ten Ryu Ji – Temple Drac del Cel (Les Garrigues)
  • Dojo Keisei – La Veu de la Vall (St. Andreu de Llavaneres)

taizenzazen

Totes les sesshin les dirigeix: Taizen Costa, deixeble de Taisen Deshimaru i Kojun Kishigami ôsho-san

Preu de participació: 60€ cada sesshin. Cal avançar 30€ + 1 € * per avançament en el moment d’inscriure’s.

Termini d’inscripció: 1 setmana abans de la sesshin.

Compte bancari: ES48 21000 0702 0201 0079 3881. En el concepte de l’ingrés bancari, feu saber a quina sesshin us esteu inscrivint.

*Aquest 1€ és la quota d’ingrés a l’Associació Soto Zen de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *