Amistad entre Sanghas

Aquest estiu hem tingut ocassió de fer amistat amb el Sensei Paul Dõsho Quintero, monjo que dirigeix una sangha a Venezuela. Es diuen Mu Ji Zen (Zen sense temples).

L’encontre -purament virtual per ara-, promet tenir continuïtat física quan les circumstàncies samsàriques ho afavoreixin. Hi ha projectes que s’aniràn veient, com per exemple la seva visita al nostre pais per fer unes ordinacions de boddhisatva, entre elles, la meva. Si es pot, vindria acompanyat de la seva companya, també monja buddhista, Rubí Saki Shō.

El Sensei va ser iniciat boddhisatva l’any 1981 pel Roshi Taisen Deshimaru i com a monjo buddhista va rebre el Kesa de mans de Michel Missen Meiho Bovay en nom de Taisen Deshimaru, que ja havia mort. En el llinatge Ketsu Myaku, escrit en paper, hi figura la transmissió: “De Taisen Deshimaru a Paul Dõsho Quintero”.

El sensei Doshõ Quintero és, altrament, un expert en cal·ligrafia xinesa, que va estudiar amb els mestres Jacques Foussadier a Paris i amb la Mary Onari a la mateixa Venezuela. Ell és qui ha dissenyat el segell del Dharma de la nostra comunitat.

A la fotografia i en primer terme, la Rubí Saki Shō, durant una sentada de zazen als carrers de Caracas, amb la sangha “Zen sin templos”.

 

1 thought on “Amistad entre Sanghas

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *