El Dojo Keisei

                                  “La veu de le valls i el color de les muntanyes, aquesta és la religió que tu realment busques”

Kodo Sawaki

L’expressió Keisei, que dona nom al nostre dojo, és japonesa, significa “la veu (o els sons) de la vall del riu” o bé “els sons de la vall del riu” i s’ha extret del títol d’un llibre del mestre Eihei Dogen. El títol sencer del llibre és: Keisei-Sanshiki, que significa: La veu de la vall i les formes (o colors) de les muntanyes.

En principi teniem un altre nom, però el monjo Ramón Costa i el seu mestre Kojun Oshô-San van tenira bé escollir-nos un nom més conformat a la tradició i d’aquí en va resultar Keisei, la Veu de la Vall.

Dit d’una forma sumària: en el Keisei-Sanshiki, el mestre Dogen declara que la Naturalesa, representada pel vall, el riu i la forma de les muntanyes, són expressions del Dharma i de l’ensenyança de Buddha. De fet, Dogen dona a entendre que els sons del riu a la vall i la forma de les muntanyes són, en si mateixos i respectivament, la pròpia llengua i figura de Buddha proclamant el Dharma, la Veritat.

Aquest nom ens agrada molt.

2 thoughts on “El Dojo Keisei

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *