UJIDO

DOJO DE PRÀCTICA ZEN

Sobre el Fuse

Fuse és una paraula japonesa que significa do, donatiu i també, generositat. El concepte, molt vinculat al de mushotoku (res a esperar) i a les sis virtuts del boddhisatva, és massa extens per ser desenvolupat aquí i ara, hi haurà prou amb dir que el fuse és la base sobre la qual  descansa l’economia del nostre dojo, a saber: de les aportacions voluntàries (fuse) que lliurement fan el seus membres.

Hem decidir escollir aquest modus econòmic com alternativa al de quota fixa mensual, per fer l’administració de despeses (llum, encens, aigua…)

Si no es paga cap quota per formar part d’una família tampoc caldria pagar cap quota per formar part d’una Sangha o comunitat espiritual com la que pretenem.

Hem de suposar que les persones amb prou consciència com per fer zazen no la perdran llavors fingint pobresa a l’hora de contribuir al bé comú.

Les donacions individuals es fan discretament a la caixa comuna que tenim al rebedor i com és natural són molt benvingudes i necessàries.

Següent Publicar

Anterior Publicar

2 Comentaris

  1. Paul Quintero 1 de setembre de 2019

    El fusé más grande que podemos dar es nuestra claridad mental que ayude a iluminar a muchos. Y estos muchos iluminarán a otros muchos. El valle de la mente se convierte en luz radiante y el cuerpo se convierte en la montaña-Buda. Valle y montaña son pues el verdadero fusé. Gassho. Sensei Paul Quintero

Deixar una resposta

© 2023 UJIDO

Autor Anders Norén