UJIDO

DOJO DE PRÀCTICA ZEN

La nostra pràctica

Practiquem meditació Zen en la forma i manera que ens va ser ensenyada pel mestre Eihei Dogen (1200-1253) i tramesa per la escola Soto de la que ell és mestre fundador.

Aquesta pràctica està fonamentada en l’exercici del Shikantaza (simplement asseguts en postura) en una actitud de Mushotoku (sense esperar res) i seguint les senzilles directrius que Dogen explica en el seu llibre Fukanzazengi.

Cal assenyalar que hi ha tècniques de meditació i llavors hi ha la meditació pròpiament dita. Zazen significa meditació sentada i aquesta és la que practiquem i ensenyem al Dojo.

Avui en dia la gent experimenta una gran necessitat de meditar, però el que la meditació és en la seva autenticitat no es pot confondre amb les diverses ofertes o ensenyaments que es presenten com a meditació sense esser-ho.

Per tant, la meditació autèntica serà sempre Zazen. Sense adornaments, sense afegitons, sense facilitats. Tal com la va practicar el propi Buddha per assolir el despertar i l’alliberament del sofriment.

Tothom està cridat a aquest exercici de meditació si vol prosperar i assolir l’excel·lència personal, que passa, necessàriament, per un exercici de quietud i silenci.

Aquesta és la nostra pràctica.

I aquesta és la pràctica que estàs buscant.

 

 

© 2023 UJIDO

Autor Anders Norén